Previous
Next
Iedere Bredanaar fan van vrijwilligerswerk‘ dat is onze slogan. En daar gaan we voor, ook tijdens de Vrijwilligersweek! Wil jij iets doen voor jezelf, een ander en Breda? Ga dan op zoek tussen de onderstaande vacatures. Wil je hier liever hulp bij krijgen? Bel of WhatsApp dan naar 076 – 523 35 60. 
Benieuwd wat vrijwilligerswerk eigenlijk is? Lees het hier.

EVENEMENTEN

KLUSSEN & VERVOER

MAATJES

ORGANISEREN & ADMINISTRATIE

TAAL & COMMUNICATIE

Vrijwilligerswerk? Wat is dat eigenlijk?

Vrijwilligerswerk kun je doen op allerlei verschillende plekken. Vrijwilligerswerk is heel divers. Wij verdelen het Bredase vrijwilligerswerk onder in 7 interessegebieden en 6 sectoren. Hieronder leuke artikeltjes over deze sectoren

Sport & Recreatie

Samen voor de eerste plek!
Aanstaande zaterdag is het zover, dé aftrap van het volleybalseizoen! De dames 1 van VC ’t Aogje kunnen niet wachten om te beginnen. Vrijdagavond op tijd naar bed en afgelopen dinsdag hebben ze extra hun best gedaan tijdens de training. Ze zijn in topconditie! Laat de tegenstander maar komen!

Maar wist je dat deze gezellige, maar toch ook fanatieke meiden nog op zoek zijn naar een enthousiaste trainer of trainster? “We zoeken iemand die van een dolletje op zijn tijd houdt, maar ook de controle kan nemen over het team. En als kers op de taart krijg je ook nog een vergoeding per training.” Aldus een van de speelsters.

VC ’t Aogje is een vereniging in een mooie Bredaase wijk, Princenhage. Hier is van alles te beleven, van borrels tot toernooien alles komt aan bod. Het is een vereniging waarbij de jeugd vrijwel evenveel leden heeft als de volwassenen. Dit zorgt voor een leuke dynamiek binnen de vereniging. 

Een klein feestje op zijn tijd kan bij de dames nooit kwaad. De dames kijken er nu al naar uit, ‘de carnavals training’. Dit is hét hoogtepunt van het jaar. Carnavalsmuziek aan, je leukste en gekste carnavalsoutfit uit de kast en gas erop! Heb jij op dinsdagavond van 20.30 – 22.00 uur nog een plekje vrij? Spreekt dit team je aan en wil je de dames graag wat extra’s bijleren? Reageer dan snel op deze vacature.

Beland in een warm bad bij VC t’ Aogje en word trainer van Dames 1!

Natuur & Milieu

Aan het prachtige wandel- en fietsgebied de Lage Vuchtpolder ligt de altijd gezellige kinderboerderij Parkhoeve. Voor jong en oud is hier van alles te beleven! Ontmoet de dieren, versla je tegenstander op de midgetgolfbaan en sluit de dag gezellig af met een drankje op het terras. Een enthousiast vrijwilligersteam staat voor je klaar om jou een top dag te bezorgen! Maar wist je dat ze hier nog wel wat handjes kunnen gebruiken?

Iedereen kan op zijn of haar manier een steentje bijdragen. “Bij ons krijg je de mogelijkheid om in 5 verschillende groepen vrijwilligerswerk te doen. Tuinclub, klussen, horeca, dierenverzorging, toezicht.” Aldus Diana Roos, eigenaar Parkhoeve.

“Leef jezelf uit op de meest uiteenlopende projecten binnen de boerderij. Ontdek je sterke kanten en ontwikkel je kwaliteiten. De bezoekers zijn blij om jou te zien en maken graag een praatje. Je werkt in een rustige en mooie groene omgeving waar je helemaal jezelf kan zijn. Iedereen is bij ons welkom en je belandt in een warm bad met collega’s.”

Heb jij groene handen? Zit gastvrijheid in je bloed? Ben jij een dierenliefhebber? Heb jij twee rechterhanden? Houd jij graag een oogje in het zeil? Het team van Parkhoeve kan niet wachten om je te ontmoeten!

Kunst & Cultuur

Beurzen, gala’s, congressen, voorstellingen noem het maar op. Alles is mogelijk bij de mooiste en meest historische locatie van Breda: De Grote Kerk. Om al deze evenementen te kunnen organiseren zijn er enthousiaste vrijwilligers nodig. Altijd al een kijkje achter de schermen willen nemen? Dit is jouw kans! Bekijk hier de vacatures van de Grote Kerk.

Nadine is sinds 2,5 maand vrijwilliger van de Grote Kerk. Ze kan niet wachten om haar verhaal te doen: “Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor dé Kerk. De kerk is zo onbeschrijfelijk prachtig. Het is een rijksmonument van onschatbare waarde waar ik een klein deel van mag uitmaken. De Grote Kerk is ‘het’ icoon van Breda. Zodra je de kerk ziet, dan ben je thuis.” Vertelt Nadine vol enthousiasme.

Als vrijwilliger zorg je ervoor dat de alles tot in de puntjes klaar is voor het publiek. Denk hierbij aan: kaarsen aansteken, muziek verzorgen, verlichting aan en zorgen dat de entree netjes is. Wanneer alles helemaal klaar is mag jij de deuren van de kerk openen en het publiek met een lach verwelkomen.

“Je moet geen hoogtevrees hebben,” vertelt de beheerder lachend. “We zoeken iemand die van aanpakken houdt. Je doet binnen de kerk erg veelzijdig werk waarbij je ondertussen ook een gastheer of -vrouw bent.” Je houdt een oogje in het zeil en staat open voor de eventuele vragen van de bezoekers. Vooral in het weekend kan het team jouw hulp goed gebruiken. Je zorgt ervoor dat alles klaar is voor het weekend en dat zondag aan het einde van de dag de kerk weer netjes wordt opgeleverd.

Wat maakt het werken hier zo leuk? Nadine: “Je hebt de beste collega’s van de hele wereld! Het is een feestje om hier te werken. Je mag de toren in voor je werk, het voelt als een vakantie om hier te zijn.” Al nieuwsgierig geworden? Het team van De grote kerk ontvangt je met open armen!

Scroll naar top
X
X
X