Breda is een echte studentenstad. Eén van de manieren om de stad beter te leren kennen, is door het doen van vrijwilligerswerk. Daarnaast is dit de manier om nieuwe vrienden te maken en werkervaring op te doen. Werkervaring die goed op je cv staat!

Wist je trouwens dat je als Bredase vrijwilliger gratis meedoet met workshops & bijeenkomsten?!

Als MOOIWERK stimuleren we ook projecten van onder andere hogescholen! Deze zijn heel interessant voor vrijwilligersorganisaties en sportverenigingen. Op die manier laat je ‘nieuwe Bredanaars’ kennismaken met jouw organisatie of club!

Vrijwilligerswerk

Benieuwd wat er nog meer mogelijk is?

Er zijn nog een hoop andere vacatures waar jij op kan reageren! Bekijk ze hier:

Weet jij niet welk vrijwilligerswerk er bij jou past? Doe dan eerst de Test jezelf! 

Workshops & bijeenkomsten

Er staan workshops & bijeenkomsten gepland!

Als Bredase vrijwilliger mag jij deze gratis volgen. Bekijk ze hier:

Voor organisaties: PROJECTEN MET STUDENTEN

VRIJWILLIGERS
 VOOR JOUW ORGANISATIE

Project van:
Avans Hogeschool Social Work

Bij Avans leiden ze de sociaal werkers van de toekomst op en dit doen ze graag samen met maatschappelijke organisaties. Kan jij voor langere tijd extra handen, kennis én een frisse blik in je organisatie gebruiken? Lees dan vooral verder! 

Avans vindt het belangrijk dat studenten in het eerste leerjaar al ervaring opdoen in de praktijk. Dit helpt ze om een bewuste keuze te maken voor dit beroep en de opleiding.

Wat hebben eerstejaars studenten je te bieden?
De eerstejaars student helpt bij reguliere werkzaamheden. Daarnaast denken ze graag mee over nieuwe, leuke of slimme activiteiten en ideeën voor jouw organisatie. Ze doen 84 uur vrijwilligerswerk in de periode oktober 2020 tot juli 2021.

Studenten worden één dagdeel per week vrij geroosterd voor het vrijwilligerswerk maar ze zijn vrij deze uren in overleg met de organisatie af te stemmen. Dus in overleg zijn weekenden of avonden ook mogelijk. Uiteraard krijgen de studenten begeleiding en intervisie vanuit school. Ze leren theorie en praktijk te combineren. Ze maken een plan waarin ze vastleggen wat ze willen leren en op welke manier ze dat doen.

Wat zijn de criteria om een eerstejaars studenten als vrijwilliger in te zetten?

Wil je één of meer studenten inzetten voor vrijwilligerswerk, houd dan rekening met de volgende voorwaarden:

  • De student heeft tijdens het vrijwilligerswerk rechtstreeks contact met de doelgroep van jouw organisatie
  • Jouw organisatie of buurtinitiatief is actief binnen het (brede) sociale domein
  • De taken die door de student worden uitgevoerd zijn oriënterend van aard en zijn niet te complex
  • De student heeft een vast contactpersoon binnen de organisatie
  • Je stuurt een omschrijving van je organisatie en van het vrijwilligerswerk dat je aanbiedt naar Avans
  • De student neemt bij interesse rechtstreeks contact met je op voor het maken van een afspraak. Je houdt zelf de regie wie je wel of geen plek biedt.
  • Het vrijwilligerswerk beslaat 84 uur in de periode oktober 2020 tot juli 2021

Interesse en aanmelden eerstejaars studenten
Kort na de start van het schooljaar (medio september) starten de eerstejaars studenten met het zoeken naar een vrijwilligersplek. Heb je interesse om één of meerdere studenten een plek aan te bieden? Maak dit dan uiterlijk 11 oktober kenbaar via dit formulier

Avans Magazine
Ben je benieuwd wat de studenten van Social Work nog meer doen in de praktijk? Avans heeft een online magazine gemaakt over de studenten en de opleiding

HEB JE EEN PRAKTIJKOPDRACHT OF -VRAAG?

Project van:
Avans Hogeschool Social Work
Avans Hogeschool Communication & Multimedia Design

Curio Sociaal Werk

Avans en Curio zijn op zoek naar opdrachten uit de praktijk van het sociaal domein waar studenten Communicatie, Communication & Multimedia Design en Social Work (Avans Hogeschool, HBO) en studenten Sociaal Werk (Curio, MBO) gezamenlijk aan kunnen werken. Je kunt onze studenten bijvoorbeeld inzetten om met een voorstel te komen hoe je ouderen in deze tijd op afstand kunt stimuleren om meer te bewegen. Of zoek je een creatieve manier om de cliënten in jullie instelling de steeds wisselende coronaregels goed uit te leggen? Heb je hulp nodig bij het opzetten van een communicatiecampagne voor jullie organisatie? Onze studenten gaan graag voor je aan de slag.

Vrije studiepunten
De studenten werken aan deze opdrachten in het kader van de ‘vrije studiepunten’. Het idee van deze ‘vrije studiepunten’ is dat de studenten zelf bepalen wat ze willen leren en hoe ze dat willen doen, bijvoorbeeld door een onderwijsprogramma te volgen. Maar we willen ze dit studiejaar ook nadrukkelijk uitdagen om dit te doen in de praktijk, met opdrachten uit die praktijk en samen met studenten van andere academies. Studenten kunnen één tot drie vrije studiepunten inzetten binnen de opleiding, dit staat gelijk aan 28 tot 84 uur. Samen met de werkveldpartner en medestudenten bepalen ze de periode waarin ze deze uren maken.

Aanleveren van opdrachten
We zijn op zoek naar interessante opdrachten voor de studenten. Heb je een opdracht liggen, en kun je wel wat onbevangen denkkracht gebruiken? Dan kunnen we elkaar helpen. Vul voor 5 oktober 2020 dit formulier in en wij nemen contact met je op om het vervolg te bespreken. Stuur ons voor andere vragen gerust een e-mail op la502@avansacue.nl.

Op basis van de inschrijvingen kijken de opleidingen gezamenlijk of de opdracht geschikt is om uit te laten voeren door de studenten. In overleg bepalen we de verwachte ureninvestering (en daarmee het aantal studiepunten) en het aantal studenten dat we aan een opdracht kunnen koppelen. Opdrachten mogen groter of kleiner zijn. We kunnen immers variëren in het aantal studenten en/of studiepunten. Alle opdrachten, passend bij de opleidingen zijn welkom!

Vrijestudiepuntenmarkt
De meet en match vindt plaats tijdens de online vrijestudiepuntenmarkt op 4 november van 14.00u tot 16.00u. Hier kunt u als werkveldpartner kennis maken met de studenten. Tijdens de vrijestudiepuntenmarkt worden de opdrachten gepresenteerd en kunnen studenten vragen stellen, zich oriënteren én aangeven dat ze interesse hebben om een opdracht uit te voeren. Hoe de opdracht wordt uitgevoerd, bepalen de studenten met jou als werkveldpartner in overleg.

MOOIWERK
Is jouw organisatie al ‘jongerenproof’? Wil je meer weten over hoe je jongeren zo goed mogelijk kan begeleiden binnen jouw organisatie? En over hoe je de kennis van de jongeren optimaal kan benutten? De adviseurs van MOOIWERK denken graag met je mee.

Scroll naar top
X
X
X