Annemiek Messer
088 2501 305 annemiek.messer@mooiwerkbreda.nl

ADVIES & ONDERSTEUNING

Annemiek en haar collega’s van MOOIWERK staan klaar om jouw vereniging, stichting of organisatie te ondersteunen. Samen bedenken we manieren om jouw organisatie én je vrijwilligers tot bloei te brengen.

Kan jouw organisatie wel wat hulp gebruiken? Ben je op zoek naar een nieuwe blik? Bel of mail mij dan gerust! Ik ga graag met jou aan de slag.

7 B'S

Als uitgangspunt van onze adviestrajecten nemen we de 7 B’s. Deze staan voor:

Als je weet waar jouw stichting voor staat en wat jouw boodschap is, bereik je die nieuwe vrijwilliger veel makkelijker.

Wie meer vrijwilligers wil, doet er verstandig aan om goed na te denken over welke vrijwilligers je zoekt. Hoe benader je ze en waar kun je ze bereiken? Waarom zou iemand vrijwilligerswerk bij jou willen doen?

Zo, die is binnen! Nee. Zodra er een nieuwe vrijwilliger is, begint het echte werk pas. Om vrijwilligers echt te binden, moet je investeren in goede begeleiding.

Wanneer zijn vrijwilligers écht tevreden? Het antwoord is eenvoudig: als de vrijwilliger wordt gewaardeerd én vindt wat hij/zij zoekt.

Het binnenhalen van vrijwilligers is één ding, maar hoe houd je de vrijwilligers aan boord? De sleutel tot het behouden van vrijwilligers is dat je ze blijft ondersteunen en aandacht blijft geven.

Wie investeert in afscheid nemen, heeft daar in de toekomst nog profijt van. Plan bijvoorbeeld een exitgesprek in waarin je een aantal zaken bespreekt en de vrijwilliger bedankt voor zijn/haar inzet.

Wat doe je nu al bij elke B? Wat kan er nog beter? En wie gaat wat doen? Je stelt een visie op hoe je om wilt gaan met vrijwilligers binnen jouw organisatie. 

Waardeer je vrijwilligers met een wenskaart

B van Belonen

Wat is er nou leuker dan een handgeschreven kaartje? Een handgeschreven kaartje met een Bredaas tintje! Bekijk hier de vier kaarten die MOOIWERK heeft gemaakt. En lees hoe en wanneer je ze gratis kan ophalen.

Vrijwilligerswerk

Hoe je plaats je een vacature? En hoe schrijf je de beste vacaturetekst? Probeer in je achterhoofd te houden waarom mensen vrijwilligerswerk doen. Wat zoekt de vrijwilliger? Zorg dat een vacature kort, duidelijk en volledig is. Probeer persoonlijk en actief te schrijven.

Aan de hand van invulvelden kun jij een vacature plaatsen!

Workshops & bijeenkomsten

Oktober, 2022

Scroll naar top
X
X
X