Een stukje positiviteit in deze bijzondere tijd

Ondanks dat er heel veel activiteiten op dit moment niet door kunnen gaan, kan er ook een hoop wel. Dat bewijzen alle prachtige initiatieven die er in Breda ontstaan! Wij worden ontzettend blij van alle prachtige acties die er in de stad en de rest van het land georganiseerd worden. Stil zitten hoeft dus niet. Daarnaast zijn er ook een hoop organisaties die ook nu je hulp kunnen gebruiken. Ook iets bijleren? We hebben weer een prachtig (online) aanbod klaarstaan!

MOOIE INITIATIEVEN

De Horeca heeft het zwaar te verduren. Lees hier het verhaal van deze creatieve horecaondernemer. De bar is gesloten, hij laat het daar niet bij zitten…..Heb jij al een kersttrui gescoord?

Het perfecte cadeau voor iedereen die van eten en drinken houdt! Met Smakelijk Breda cadeaukaart steun je 100% de lokale economie en geeft je altijd een geslaagd en 100% Bredaas cadeau.

Omdat je in de startblokken staat om aan het werk te gaan,  je als ondernemer hulp nodig hebt. Of omdat je juist mensen hebt die tijd over hebben. Samen kom je verder, Breda brengt samen. 

Mede door de coronacrisis eindigen veel kwaliteitsproducten in de container en dat is zonde! Via Facebook en Instagram helpen deze toppers de producenten van hun voorraad af. ​

Hulp nodig? Vraag het aan je buren! Via de Nextdoor-app kom je heel makkelijk in contact met buurtgenoten. Zo kun je snel iets doen voor een ander of juist hulp vragen!​

De Bredase ondernemers hebben je nog steeds keihard nodig. Dus laat je Bredase hart kloppen en koop lokaal. Haal het om de hoek, dichtbij. Lekkers en moois hoeft niet van ver te komen. 

Initiatief-melder

Heb jij ook een tof initiatief gezien? Of zelf opgestart? Meld het dan bij ons! Vul het volgende formulier in en wie weet krijgt het initiatief ook hier een plekje.

VRIJWILLIGERSWERK

Breda kent een hele hoop prachtige organisaties en sportverenigingen waar vrijwilligers actief zijn. Een hoop vrijwilligersorganisaties hebben nog een hoop mooi werk openstaan. Door covid kunnen een aantal organisaties juist nu extra hard je hulp gebruiken! Dat kan op locatie, maar ook vanuit huis. Benieuwd waar je overal vrijwilligerswerk kunt doen? Kijk dan hier.

Hieronder volgen eerst de organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers. Klik hier voor vrijwilligerswerk dat je vanuit huis kunt doen.

RAFFY-LEYSTROOM
Er staan verschillende corona-proof vacatures open: meer aandacht voor cliënten, de was verzorgen, contactvrijwilliger en bedden verschonen.

DE HERBERG
Word jij de nieuwe soepbus medewerker? De soepbus is een belangrijk onderdeel voor dak -en thuislozen in Breda en omgeving. Of versterk je liever de inloop als gastheer of gastvrouw?

AVOORD
Maak jij graag een wandeling? Doe dit dan met iemand samen als wandelvrijwilliger. Liever ouderen halen en brengen naar de dagbesteding? Versterk dan de inloop

BEIDEHAND
Help jij deze mooie organisatie graag een handje? Ze zoeken een: chauffeur, kunstenaars en een creatieve begeleider.

INNOVATIEF HOGE VUCHT
Gezocht: versterking voor het klusteam! Niet zo handig, maar wel communicatief sterk? Word receptiemedewerker.

HUMANITAS
Allerlei mooi werk is hier te doen. Van coördinator tot ondersteuningsvrijwilliger bij eenzaamheid of rouw. Van taalmaatje tot bestuurslid. Bekijk ze hier.

VANUIT HUIS AAN DE SLAG

ACQUISITEUR
Kun jij goed verkopen? En heb je affiniteit met de Haagse Beemden? Ga aan de slag als acquisiteur bij HB Nieuws en overtuig adverteerders.

COMMUNICATIE TALENT 
Help jij Beidehand met: teksten of verhalen schrijven, website bouwen en onderhouden en tzt een webshop opzetten? Lees meer.

TEKSTSCHRIJVER & GRAFISCH ONTWERPER
Stichting de Herberg kan je talent goed gebruiken. Sterk met teksten word dan de nieuwe copywriter? Of ga je liever grafisch aan de slag?

DIGIMAATJE
Heb jij enige kennis van tablets, telefoons en laptops? Word digimaatje bij Taalhuis Breda! Help andere hun digitale vaardigheden verbeteren.

CHATVRIJWILLIGER
Heb jij oprecht interesse in een ander? Spreek jij geen oordelen uit en heb je een open houding? Word telefoon- en chatvrijwilliger bij De Luisterlijn.

ORGANISATIETALENT
Zorg voor een warm thuis bij de vereniging en draag bij aan de sportieve ontwikkeling van de wielrenners. Versterk samen de vereniging!

WORKSHOPS - ONLINE

BUSINESS MODEL YOU
Heb je een baan, maar mis je wat? Of is het tijd voor een nieuwe stap in je carrière?  Maak werk van je ambitie’ en geef jezelf richting en energie om te doen wat jij wilt!

GRENZEN STELLEN
Ontdek waar jouw grenzen liggen en hoe je ze bewaakt! Vind de balans die voor jou prettig is. Leer aangeven tot hoe ver iemand mag en kan gaan: “Tot hier en niet verder”. 

OMGAAN MET EMOTIES
Emoties, we hebben ze allemaal. Om te weten hoe je met emoties moet omgaan, moet je allereerst weten welke emoties er zijn. En hoe je deze kan herkennen!

Initiatief-aanmeldformulier
Scroll naar top
X
X
X