MOOI MENS gezien! | #3 Henk | Mensen maken Nederland

MOOIWERK stelt je elke maand voor aan een inspirerend mens. Een MOOI MENS! Iemand die vrijwilligerswerk doet. Voor een ander, maar vooral ook voor zichzelf. Want van iets goeds doen, krijg je een goed gevoel!

Deze maand staat Henk van den Biggelaar in de spotlights: een gepensioneerde man, die al een flinke tijd aan de slag is als vrijwilliger. In 1990 begon hij bij de atletiekvereniging SPRINT, waar hij nu nog actief is. ‘’Het geeft voldoening en je krijgt waardering vanuit de mensen binnen de club.’’

Wauw! Je bent al sinds 1990 actief bij SPRINT, wat doe je daar?

‘’Ik ben in 1990 gestart als looptrainer, vanuit die positie ben ik voorzitter van de afdeling FIT geworden. Ik heb deze afdeling toen geleid, totdat ik ging verhuizen. Toen ik twee jaar later weer terugkwam naar Breda, ben ik weer verdergegaan als looptrainer. Ik ben daarna wel eens gaan invallen bij de kantine en na mijn pensioen heeft dat geresulteerd in dat ik nu kantinebeheerder ben. Ik doe de inkoop en ik ben verantwoordelijk voor het regelen van de inzet van alle andere vrijwilligers en het barteam. Daarnaast zijn we nu druk bezig met het organiseren van het NK sprint voor senioren. We zijn benieuwd of er publiek bij mag zijn! Normaal gesproken geef ik ook nog looptraining naast mijn werkzaamheden, maar dat staat nu op een lager pitje door Corona.’’

Hoe ben jij met MOOIWERK in aanraking gekomen?

‘’Samen met MOOIWERK hebben we een gezonde sportkantine gemaakt, binnen team FIT. De afgelopen jaren hebben we dat voortgezet met onder anderen Enzo (sportadviseur bij MOOIWERK). Hierdoor hebben we twee keer het Zilveren Vaantje ontvangen! Daarnaast hebben we sinds 2020 ook een rookvrij beleid en zijn we nu bezig om een nieuwe prijs te kunnen winnen voor onze gezonde sportkantine.’’

”Je bent door vrijwilligerswerk lekker bezig en het houdt je fit en gezond!”

Wat vind je het leukst aan het vrijwilligerswerk?

‘’Ik ben gepensioneerd en alleenstaand, daardoor heb ik alle tijd. Het vrijwilligerswerk in Breda geeft me voldoening en ik krijg veel waardering vanuit de mensen binnen de club. Ik kan een praatje maken, want ik ken hier iedereen én ik blijf lekker bezig!’’

Heeft corona nog invloed op je taken bij de vereniging?

‘’Ja ik merk heel veel van de maatregelen. Normaal werkte ik twee soms drie volle dagen bij de vereniging, nu is dat nog maar een halve dag of zelfs niet. De kantine is dicht en hierdoor staan wij als team aan de zijlijn. Voorheen stonden er ’s ochtends wel zo’n 400 tot 500 man koffie te drinken in de kantine, dat kan nu niet. We hadden altijd wel iets te doen. Doordat we elkaar minder zien, probeer ik de vrijwilligers erbij te betrekken. Je moet ze wel betrokken houden, anders raken ze het gevoel bij de club misschien kwijt – en dat willen we natuurlijk niet!”

Zou je nog iets willen zeggen tegen mensen die nog twijfelen om vrijwilligerswerk te doen?

‘’Twijfel niet! Als je de tijd hebt, probeer je dan in te zetten voor wie of wat dan ook! Mijn tip is om te zoeken naar iets waar je affiniteit mee hebt. Er zijn veel verenigingen en organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers, maar er is ook vrijwilligerswerk dat je individueel kan doen. Je bent door vrijwilligerswerk lekker bezig en het houdt je fit en gezond!’’

________________________________________________________________

MOOIWERK is aangesloten bij Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk. Samen met het vrijwilligersveld in het hele land, maken we tijdens het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet (2021) nóg meer mensen enthousiast voor vrijwilligerswerk. Dit doen we onder andere door het vertellen van unieke verhalen in onze rubriek MOOI MENS gezien! #mensenmakennederland

Lees hier het verhaal van Sanne die bij Stichting de Herberg aan de slag is gegaan.

Heb jij ook een MOOI verhaal over vrijwilligerswerk, of heb jij een MOOI MENS gezien? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar onze afdeling communicatie, en wie weet vertellen wij hier straks jouw verhaal!

Wil jij aan de slag als vrijwilliger? Bekijk hier al onze vacatures.

Scroll naar top
X
X
X