Sector Fysiek
Sector
Alles
De dag van de vrijwilliger
Fysiek
Jongeren/ Studenten/ Jong volwassenen
Kunst & Cultuur
Levensreddend handelen - reanimatie - EHBO - Sociale veiligheid
Natuur & Milieu
Onderwijs & Educatie
Online
Ouderen/ 55-Plussers / Senioren
Q1 - 2022
Q1 - 2023
Q2 - 2022
Q2 - 2023
Q3 - 2022
Q3 - 2023
Q4 - 2022
Q4 - 2023
Sport & Recreatie
Welzijn
Zomerprogramma
Zorg & Gezondheid
Interesse
Alles
Begeleiden & Trainen
Evenementen
Horeca & Gastvrijheid
Klussen & Techniek
Maatjes
Organiseren & Regelen
Sportaanbod
Taal & Communicatie
Voor organisaties
Alles
Accommodatie
Besturen & Beleid
Communicatie & Marketing
Samen (net)werken
Sociale Veiligheid
Vrijwilligers & Leden
Wetgeving & Financiën
Januari

Tijd
(Maandag) 19:00 - 21:30
Locatie
Avans hogeschool, lovensdijkstraat 61, ruimte LA503
Details
Jouw beste 2023! Het nieuwe jaar is aangebroken. Wat hoop je dat 2023 jou brengt? Welke goede dingen van 2022 neem je mee? En natuurlijk ook: welke liever niet? Dit zijn
Details
Jouw beste 2023!
Het nieuwe jaar is aangebroken. Wat hoop je dat 2023 jou brengt? Welke goede dingen van 2022 neem je mee? En natuurlijk ook: welke liever niet? Dit zijn leuke vragen om mee aan de slag te gaan op een creatieve manier!
In deze workshop maken we een moodboard van ons gedroomde jaar 2023. Dit is een laagdrempelige, ontspannen activiteit die veel duidelijk kan maken. Wat vind je echt belangrijk? Wees niet verbaasd als er ook een verrassing op jouw moodboard verschijnt!
Een moodboard ontstaat door onder begeleiding af te stemmen op je gevoel en daarna ‘plaatjes te plakken’. Door middel van een aantal vragen start en eindigt de opdracht. Je gaat naar huis met meer inzicht (of bevestiging) in jezelf en natuurlijk met jouw unieke moodboard.
Goed om te weten
Dit is een creatieve workshop waarin je lekker met je handen aan de slag gaat.
Let op! Dit is ervaringsgerichte training en geen theoretische training.
Benodigdheden
- Neem je eigen schaar mee!
- Heb je zelf nog tijdschriften? Neem deze dan ook mee.
Doelgroep
Iedereen die vrijwilligerswerk doet in Breda en interesse heeft op om een creatieve wijze aan de slag te gaan met mindfulness, mag meedoen. Tip: neem gezellig jouw (mede) vrijwilliger mee! Samen meedoen is nog veel leuker. Je hebt geen ervaring nodig!
Hoe gaat het in zijn werk?
Circa een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie.
Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’. Kan jij onverwacht toch niet meedoen? Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl
Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl. Wij helpen je dan graag verder!
Meer
Docent
Neeltje Scheepers
Aanmelden
Inschrijven voor deze training is niet meer mogelijk

Tijd
(Woensdag) 19:00 - 22:00
Locatie
Avans hogeschool, Hogeschoollaan 1, ruimte: HA416
Details
Aan de slag met de 4 inzichten voor sporttrainers & coaches Tijdens deze opleiding van 2 avonden leer je hoe je plezier en zelfvertrouwen bij jeugdspelers kunt bevorderen door positief coachen.
Details
Aan de slag met de 4 inzichten voor sporttrainers & coaches
Tijdens deze opleiding van 2 avonden leer je hoe je plezier en zelfvertrouwen bij jeugdspelers kunt bevorderen door positief coachen. Hoe creëer je een positief sportklimaat waarin de ontwikkeling van de jeugdspeler en het plezier centraal staan? Een klimaat waarin het kind zelf regie heeft over de keuzes die hij of zij maakt? Je krijgt praktische handvatten van trainer Joost van Beek (oprichter van 4 Soccer Talent en jeugdtrainer bij v.v. Bavel), om hiermee aan de slag te gaan.
”Als bevlogen jeugdtrainer heb ik zelf ondervonden hoe waardevol het toepassen van de 4 inzichten in de praktijk is. Want naast goede oefenstof, wordt vooral het “hoe” van jouw benadering van spelers steeds belangrijker. Bijvoorbeeld door vragen te stellen en persoonlijke aandacht te geven, voelt iedereen zich gezien en gaan spelers zich sneller ontwikkelen. In twee avonden gaan we de diepte in over de 4 inzichten. Naast kennisdeling geven we samen vorm aan de inhoud vanuit jouw eigen inbreng. Jij bepaalt dus mede wat er aan bod komt, en wat je uit de opleiding haalt”
Ben jij een trainer of coach en is dit iets voor? Of ken jij iemand in jouw netwerk voor wie het wat zou kunnen zijn? Schrijf je dan in voor deze opleiding (en of deel deze in jouw netwerk) die naast kennis en inspiratie ook nog eens 4 KNVB licentie punten oplevert voor voetbaltrainers met een KNVB licentie.
Lesdata
Lesdag 1: woensdag 25 januari 2022
Lesdag 2: woensdag 01 februari 2022
Doelgroep
Bestaande of potentiële Bredase trainers en coaches die vrijwillig actief zijn in een teamsport binnen de Gemeente Breda.
Hoe gaat het in zijn werk?
Meld je aan door onderaan de training te klikken op ‘Ja ik ben er bij’. Circa een week voor aanvang ontvang jij een herinneringsmail met alle informatie!
Afmelden
Ben jij niet langer in de gelegenheid om mee te doen aan de training? Meld je dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst af door een mailtje te sturen naar workshops@mooiwerkbreda.nl
Vragen
Kom je er niet uit? Of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl Wij helpen je graag verder!
Meer
Wat levert de training op?
Na het volgen van deze bijeenkomst:
- Heb je kennis gemaakt met de 4 inzichten voor positief coachen
- Heb je geleerd hoe je plezier en zelfvertrouwen bij jeugd kunt bevorderen
- Weet je hoe je een positief sportklimaat kunt creëren
- Heb je praktische handvatten om met de 4 inzichten aan de slag te gaan.
”Na het volgen van deze workshop ontvang jij een bewijs van deelname dat jij kan gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling en verdere loopbaan. Daarnaast ontvang je 4 licentie punten die je kunt inzetten als je voetbaltrainer bent.”
Docent
Joost van Beek, 4 soccer talent
Aanmelden
Inschrijven voor deze training is niet meer mogelijk

Tijd
(Dinsdag) 19:30 - 21:30
Locatie
Hart voor Breda Noord, Steendorpstraat 4 (ingang Petegemstraat) 4826 EP Breda
Details
Wil jij eens wat anders proberen? En even loskomen van jouw bestaande gewoontes? Dan is deze actieve meditatievorm iets voor jou! Er wordt veel over gesproken: meditatie. Jij hebt waarschijnlijk ook
Details
Wil jij eens wat anders proberen? En even loskomen van jouw bestaande gewoontes? Dan is deze actieve meditatievorm iets voor jou!
Er wordt veel over gesproken: meditatie. Jij hebt waarschijnlijk ook op de link geklikt omdat je dacht: “hé, interessant”. We denken bij meditatie namelijk aan rust en ontspanning. In ons drukke bestaan is dat zeer welkom. Dus logisch; je wil er meer over weten.
Yoga en mindfulness zijn hot. Je gaat actief aan de slag met je lijf en met je stemming. Wat is er mis met mediteren? NIETS! Bij mediteren ben je “in het hier en nu”. Je observeert je gedachten zonder ze te veroordelen. Je vertraagt.
“Maar ik moet nog zoveel doen! Ik heb nu geen tijd. Dat is saaaaaaai. Ik wil prikkels, ik wil belangrijk zijn, ik wil bepalen wat we gaan doen. Weg met die meditatie, met dat stil zitten!” Deze prikkels, de DOE-modus en altijd alles maar NU meteen doen… Dat zorgt voor je onrust en stress. En je gedachten willen altijd de belangrijkste zijn. Hier gaan we samen aan werken!
Bij deze workshop zijn de meditaties anders. In plaats van meteen stil te zitten, gaan we eerst iets actiefs doen. We dansen, bewegen, ademen. Er is ruimte voor expressie. Jij kunt jezelf uiten. Hierdoor geef je je mind de aandacht die het verdient. Je ontlaadt. En daarna is er ruimte voor ontspanning en meditatie. Dan wordt het zitten in stilte ook écht rust en ontspanning.
Wist je dat meditatie binnen acht weken al zorgt voor blijvende veranderingen in je hersenen? Dat is wetenschappelijk bewezen. We weten dat het goed voor ons is. Maar waarom is het dan toch zo lastig om er mee te beginnen? In het kader van het nieuwe jaar en verandering gaat Denise je laten ervaren wat deze dynamische meditatie vorm voor je kan betekenen.
Dus… wil jij het nieuwe jaar ook iets nieuws proberen? Kom dan op 31 januari 2023 naar de workshop: Actief mediteren.
Goed om te weten
Aan de hand van verschillende meditaties en lichamelijke oefeningen ga jij kennis maken met je zelf en deze vorm van mediteren.
Let op! Dit is ervaringsgerichte training en geen theoretische training.
Benodigdheden
- Matje
- Dekentje
- Makkelijke kleding om in te bewegen
Doelgroep
Iedereen die vrijwilligerswerk doet in Breda en interesse heeft op een te ervaren wat een actieve meditatie voor je kan betekenen. Tip: neem gezellig jouw (mede) vrijwilliger mee! Samen meedoen is nog veel leuker. Je hebt geen ervaring nodig!
Hoe gaat het in zijn werk?
Circa een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie.
Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’. Kan jij onverwacht toch niet meedoen? Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl.
Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl. Wij helpen je dan graag verder!
Meer
Docent
Denise Oonincx
Aanmelden
Inschrijven voor deze training is niet meer mogelijk
Februari

Tijd
(Woensdag) 09:30 - 12:00
Locatie
Reeds onbekend, dit wordt zo snel mogelijk per mail bekend gemaakt!
Details
Durf los te laten! Vind jij het soms nog lastig om dingen los te laten? Dan is deze themaochtend iets voor jou! Er gebeurt veel om ons heen. Elke dag gebeurt er
Details
Durf los te laten!
Vind jij het soms nog lastig om dingen los te laten? Dan is deze themaochtend iets voor jou!
Er gebeurt veel om ons heen. Elke dag gebeurt er van alles. Op je werk, op straat, tijdens het sporten of tijdens je vrijwilligerswerk. Misschien zijn het leuke dingen waar je heel graag aan vast wil houden? Of zijn het juist dingen die minder goed gaan? Zijn er dingen die je wilt veranderen of wegstoppen? Of zijn er gebeurtenissen waar je het liefst de controle over houdt, maar niet kan vasthouden? Loslaten is niet altijd even makkelijk. Het is wel belangrijk om het te kunnen laten gaan, zodat je meer ruimte voor jezelf kan creëren met nieuwe mogelijkheden.
Hoe doe jij dit? Kun jij al een beetje loslaten? Of kun je nog oefening gebruiken?
Tijdens deze training ga jij aan de slag met loslaten. Je gaat het gelijk ervaren. Door verschillende mindfulness oefeningen, voel je hoe je dit kunt doen. Zonder oordeel, afkeuring of door er waarde aan te hechten.
Deze ochtend doen we een paar meditaties. Eén over loslaten, wanneer je het even niet meer weet. En een meditatie over het helen van negatieve emoties. Dit doen we door ‘affirmaties’. Deze helpen je met heftige gevoelens en emoties waardoor je soms wordt overspoeld. Allemaal zodat je de connectie met jezelf niet verliest. Tussendoor doen we andere korte oefeningen, waarmee je je ervaring in vertrouwen leert delen.
Aan de hand van een ‘yoga nidra’ oefening sluiten we de training af. Zo krijg je meer rust in je hoofd. Een yoga nidra is een meditatietechniek waarbij je in een diepe staat van ontspanning komt. Deze oefening brengt je tot rust in je hoofd en lijf. Zo maak je weer contact met je intuïtie. Je slaap wordt beter, en het is goed voor je algemene gezondheid.
Goed om te weten
Aan de hand van verschillende mindfulness en compassie gerelateerde oefeningen, merk jij hoe je kunt loslaten. Zonder oordeel, afkeur of hechting. En zonder gevoel weg te duwen!
Let op! Dit is een praktische training en geen theoretische training.
Benodigdheden
- Matje
- Dekentje
Doelgroep
Iedereen die vrijwilligerswerk doet in Breda en interesse heeft op om een creatieve wijze aan de slag te gaan met mindfulness, mag meedoen. Tip: neem gezellig jouw (mede) vrijwilliger mee! Samen meedoen is nog veel leuker. Je hebt geen ervaring nodig!
Hoe gaat het in zijn werk?
Circa een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie.
Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’. Kan jij onverwacht toch niet meedoen? Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl.
Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl. Wij helpen je dan graag verder!
Meer
Docent
Lidwine van de Laarschot
Aanmelden
Ben jij erbij?
-
Ja - Ik ben erbij!
10 Plaatsen beschikbaar

Tijd
(Woensdag) 19:30 - 21:30
Locatie
Avans hogeschool, Hogeschoollaan 1
Details
Nieuw jaar, goede voornemens! Wist je dat ‘vrijwilligerswerk gaan doen’ in de top 5 van goede voornemens staat? De jaarwisseling brengt altijd nieuwe energie met zich mee.
Details
Nieuw jaar, goede voornemens! Wist je dat ‘vrijwilligerswerk gaan doen’ in de top 5 van goede voornemens staat?
De jaarwisseling brengt altijd nieuwe energie met zich mee. Veel mensen willen vrijwilligerswerk gaan doen. Zij gaan zich dus oriënteren en op zoek naar vacatures. Daar kun jij van profiteren! Als je er ten minste voor zorgt dat je teksten aanspreken…
Doe mee aan de workshop vacature schrijven. Een inspirerende avond waarin we je leren hoe je de mooiste, grappigste en meest aansprekende vacatures schrijft. Zodat ook jíj die enthousiaste vrijwilligers aanspreekt!
Je gaat aan de slag met een opvallende kop, een origineel verhaal en een pakkende inhoud. Aan het eind van de avond heb jij een sprankelende oproep waar een vrijwilliger “JA” tegen zegt! Nieuwsgierig? Schrijf je dan snel in voor de workshop vacature schrijven, kosteloos voor Bredase vrijwilligersorganisaties.
Het nieuwe jaar is een perfect moment om op zoek te gaan naar nieuwe vrijwilligers! Speel jij in op goede voornemens? Doe mee met de workshop, zodat jouw vacature hoge ogen gooit op onze vacaturebank (en andere plekken).
Doelgroep
Iedereen die met vrijwilligers werkt! Dus bijvoorbeeld vrijwilligerscoördinatoren en bestuursleden van Bredase vrijwilligersorganisaties.
Hoe gaat het in zijn werk?
Een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie om mee te kunnen doen.
Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’. Kan jij onverwacht toch niet meedoen? Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl.
Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl. Wij helpen je dan graag verder!
Meer
Wat levert de training op?
Na het volgen van de workshop:
- Heb je een wervende vacaturetekst in handen.
- Heb je inzicht gekregen in hoe je een goede vacaturetekst opbouwt.
- Weet je waarom het zo belangrijk is om te bepalen voor welke doelgroep jouw vacature interessant is.
- Heb je een praktisch handboek met tips waarmee je ook toekomstige vacatureteksten zo uit je mouw schudt.
Docent
Stéphanie Stoelhorst & José Leendertse
Aanmelden
Ben jij erbij?
-
Ja - Ik ben erbij!
14 Plaatsen beschikbaar

Tijd
(Donderdag) 19:30 - 21:30
Locatie
Avans Hogeschool
Details
Breng jouw gedachten in kaart! Heb jij veel gedachten, ideeën of dromen? Bijvoorbeeld over iets waar jij aan werkt, of iets wat jij graag zou willen? En lijkt het jou handig
Details
Breng jouw gedachten in kaart!
Heb jij veel gedachten, ideeën of dromen? Bijvoorbeeld over iets waar jij aan werkt, of iets wat jij graag zou willen? En lijkt het jou handig om eens in kaart te brengen hoe alles met elkaar in verband staat? Dan kan “mindmappen” en handige methode voor jou zijn. Hierdoor leer je hoe je hoofdzaken van bijzaken scheidt. In deze workshop gaan wij op een creatieve manier aan de slag om jouw ideeën, gedachten of dromen op een overzichtelijke manier in kaart te breng. Zo heb jij na afloop een goed overzicht waar jij mee aan de slag kunt.
Samen met andere vrijwilligers creëren we overzicht en delen we ideeën. Heb je op dit moment geen specifiek idee, droom of voorbeeld waar jij aan zou willen werken? Dat geeft helemaal niks, want deze methodiek is in verschillende situaties bruikbaar. Samen ga je lekker aan de slag. Ervaar hoe je deze methodiek voor verschillende doeleindes kan inzetten!
Deze cursus bestaat uit twee dagdelen. Zo kunnen we goed de tijd nemen om het uit te werken.
Cursus data:
- donderdag 23 februari 2023.
- donderdag 09 maart 2023.
Hoe kan ik meedoen?
Meld je aan door onderaan de training te klikken op ‘Ja ik ben er bij’. Circa een week voor aanvang ontvang jij een herinneringsmail met alle informatie!
Afmelden
Ben jij niet langer in de gelegenheid om mee te doen aan de training? Meld je dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst af door een mailtje te sturen naar workshops@mooiwerkbreda.nl
Vragen
Kom je er niet uit? Of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl Wij helpen je graag verder!
Meer
Docent
Salima Mathijssen
Aanmelden
Ben jij erbij?
-
Ja - Ik ben erbij!
2 Plaatsen beschikbaar
27Feb09:0011:30Pedagogisch handelen: Hoe ga je om met kinderen?09:00 - 11:30 3 Plaatsen beschikbaar

Tijd
(Maandag) 09:00 - 11:30
Locatie
Basisschool, de Toermelijn/de Spindel
Details
Aan de slag met een nieuwe aanpak! Soms is het werken met kinderen een behoorlijke uitdaging. Ze hebben misschien een grote mond, een weerwoord of ze zijn druk. De tijden zijn
Details
Aan de slag met een nieuwe aanpak!
Soms is het werken met kinderen een behoorlijke uitdaging. Ze hebben misschien een grote mond, een weerwoord of ze zijn druk. De tijden zijn veranderd; dat vraagt om een andere aanpak dan die je wellicht gewend bent. Maar hoe zorg je er voor dat er naar je geluisterd wordt? En dat er wederzijds respect is tussen jou en een kind?
Denken, doen en communiceren naar de kinderen noemen we ‘pedagogisch handelen’. In deze workshop “Aan de slag met het pedagogisch beleid!” kom je meer te weten over het werken met pedagogische principes. Pedagoog Barbara Gelens neemt je mee in wat interactievaardigheden zijn en hoe ze invloed hebben op de kinderen. We bespreken hoe je naar kinderen kijkt, wat ze nu eigenlijk willen en hoe je daar op een passende manier op kunt reageren. Je gaat actief aan de slag en na afloop krijg je een werkboekje mee naar huis.
“De 2.5 uur durende training gaat over een stukje kindvisie (ieder kind wil gezien/gehoord worden, erbij horen, uitgedaagd worden) en over de zes interactievaardigheden (sensitieve responsiviteit, respect voor autonomie, structureren en grenzen stellen, praten en uitleggen, ontwikkeling stimuleren, onderlinge interactie begeleiden). In deze training krijg jij handvatten om zelf op onderzoek uit te gaan om te kijken wat werkt voor jou en het kind. Elk kind en iedere situatie is anders. Ontdek wat voor jou werkt!”
Doelgroep
Deze workshop is bedoel voor Bredase vrijwilligers die werken met kinderen.
Hoe kan ik meedoen?
Meld je aan door onderaan de training te klikken op ‘Ja ik ben er bij’. Circa een week voor aanvang ontvang jij een herinneringsmail met alle informatie!
Afmelden
Ben jij niet langer in de gelegenheid om mee te doen aan de training? Meld je dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst af door een mailtje te sturen naar workshops@mooiwerkbreda.nl
Vragen
Kom je er niet uit? Of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl Wij helpen je graag verder!
Meer
Docent
Barbara Gelens
Aanmelden
Ben jij erbij?
-
Ja - Ik ben erbij!
3 Plaatsen beschikbaar

Tijd
(Dinsdag) 19:30 - 21:00
Locatie
Reeds onbekend, dit wordt zo snel mogelijk per mail bekend gemaakt!
Details
Wil jij op een leuke manier jouw hersenen trainen? Dan is deze RGM workshop echt iets voor jou! Misschien heb je er wel eens van gehoord: RGM. RGM is een vrolijke
Details
Wil jij op een leuke manier jouw hersenen trainen? Dan is deze RGM workshop echt iets voor jou!
Misschien heb je er wel eens van gehoord: RGM. RGM is een vrolijke oefenmethode voor de hersenen. Op basis van ritme en muziek train jij je beweging, spraak en cognitie. Doordat er meerdere hersengebieden tegelijkertijd geactiveerd worden zien, horen, bewegen, spreken, geheugen) is het een super sterke manier om de conditie van de hersenen te verbeteren.
Zo worden je hersens geprikkeld om nieuwe verbindingen aan te maken. In deze korte RGM workshop ga jij ervaren hoe dit werkt. Lijkt het je interessant om lekker interactief aan de slag te gaan? Doe dan mee en schrijf je in!
Doelgroep
Iedereen die vrijwilligerswerk doet in Breda en interesse heeft op om een creatieve wijze aan de slag te gaan met RGM, mag mee doen. Tip: neem gezellig jouw (mede) vrijwilliger mee! Samen meedoen is nog veel leuker. Je hebt geen ervaring nodig!
Hoe gaat het in zijn werk?
Circa een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie.
Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’. Kan jij onverwacht toch niet meedoen? Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl
Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl. Wij helpen je dan graag verder!
Meer
Docent
Hilde Serverens
Aanmelden
Ben jij erbij?
-
Ja - Ik ben erbij!
7 Plaatsen beschikbaar
Maart

Tijd
(Woensdag) 19:30 - 21:30
Locatie
Electron | MotMot gallery, Belcrumweg 19, 4815 HA Breda
Details
Carnaval, Koningsdag, jazzfestival en ga zo nog maar door… Breda is een bruisende stad! We hebben heel veel evenementen. In allerlei soorten en maten. En bijna altijd zijn hier
Details
Carnaval, Koningsdag, jazzfestival en ga zo nog maar door… Breda is een bruisende stad! We hebben heel veel evenementen. In allerlei soorten en maten. En bijna altijd zijn hier vrijwilligers bij betrokken. Daar liggen kansen! Zin om die te grijpen?
Maak je evenement nóg mooier
MOOIWERK organiseert op 1 maart een bijeenkomst voor iedereen die evenementen organiseert in Breda. Om elkaar te versterken. We delen kennis en kijken hoe we (nog beter) samen kunnen werken.
Voor wie is deze werksessie/netwerkbijeenkomst?
- Mensen die evenementen of festivals in Breda organiseren én met vrijwilligers werken.
- En die het nóg succesvoller willen maken.
- Organisatoren die graag met elkaar samenwerken.
- Iedereen die de – net als MOOIWERK– de enorme meerwaarde ziet van een goed netwerk.
- Organisatoren die vrijwilligers waarderen en dat willen blijven doen.
In twee interactieve avonden hebben we het over samenwerkingsmogelijkheden. We wisselen ervaringen uit en halen jullie behoeften op. Wat heb je nodig? We willen jouw evenement of festival graag sterken op het gebied van vrijwilligers werven. Ook het behouden van vrijwilligers staat op de agenda. We delen kennis, maar vooral: we laten jullie het gesprek met elkaar aangaan. Zie het als een workshop, discussie en brainstormsessie in één!
Tijdens de eerste avond ga je dieper in op het onderwerp ‘vrijwilligers werven’. Welke middelen zet je hiervoor in? En welke kanalen gebruik je daarvoor? Daarna zal Bart Heppenhuis (ervaren evenementenorganisator) het gesprek met jullie aangaan. We gaan het hebben over een gezamenlijke vrijwilligerspool en maken hiervoor een begin. Tot slot kijken we waar de uitdagingen liggen voor jullie als organisatoren. Zo kunnen we op de tweede avond werken aan een concreet plan waarin iedereen elkaar kan versterken.
Programma:
- Werving van vrijwilligers; bespreken van diverse middelen en kanalen
- Brainstorm gezamenlijke vrijwilligerspool voor evenementen en festivals
- Waar loop jij tegen aan als het gaat om vrijwilligers?
Datums & tijden:
- Woensdag 1 maart (werving van vrijwilligers) 19.30 – 21.30 uur.
- Woensdag 29 maart (behoud van vrijwilligers) 19.30 – 21.30 uur.
Inloop tussen 19.15 en 19.30 uur.
Werk jij met vrijwilligers? En heb je interesse in het verkennen van kansen en mogelijkheden? Schrijf je dan in! Tip: kom samen met een collega vrijwilliger, twee weten meer dan één.
Hoe gaat het in zijn werk?
Circa een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie.
Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’. Kan jij onverwacht toch niet meedoen? Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl
Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl. Wij helpen je dan graag verder!
Meer
Wat levert de training op?
Na het bijwonen van deze avonden:
- weet jij hoe je vrijwilligers (nog beter) aantrekt voor jouw evenement of festival;
- weet je welke kanalen en middelen je hiervoor het beste in kunt zetten;
- heb je een praktisch plan met tips, waarmee je toekomstige vacatureteksten zo uit je mouw schudt;
- weet je hoe je vrijwilligers kunt behouden, óók wanneer het geen evenementenperiode is.
- ken je de samenwerkingsmogelijkheden met andere vrijwilligersorganisaties van Bredase evenementen en festivals.
- heb je een hoop tips en tricks gegeven en gekregen.
Docent
Annemiek Messer & Yannick Gosens
Aanmelden
Ben jij erbij?
-
Ja - Ik ben erbij!
OpenNog beschikbare plaatsen

Tijd
(Maandag) 09:30 - 12:00
Locatie
bijeenkomst 1: online via Zoom & bijeenkomst 2: op locatie, dit wordt nog bekend gemaakt.
Details
Wat kun je als vertrouwenscontactpersoon doen bij grensoverschrijdend gedrag binnen jouw organisatie? Pesten, dwingende ouders die eisen stellen, seksueel grensoverschrijdend gedrag‚ het kan allemaal voorkomen bij jou
Details
Wat kun je als vertrouwenscontactpersoon doen bij grensoverschrijdend gedrag binnen jouw organisatie?
Pesten, dwingende ouders die eisen stellen, seksueel grensoverschrijdend gedrag‚ het kan allemaal voorkomen bij jou op de club of binnen jouw vrijwilligersorganisatie. Wat kan jij doen?
Het is fijn als je een vertrouwenscontactpersoon hebt binnen jouw organisatie. Want wanneer is gedrag grensoverschrijdend? En wat zou je als organisatie preventief kunnen doen om ervoor te zorgen dat de boel niet uit de hand loopt. Tijdens de opleiding vertrouwenscontactpersoon ga je aan de slag met verschillende situaties uit de praktijk. Je leert hoe je gesprekken aan gaat en hoe jij als vertrouwenscontactpersoon dient te handelen. De workshop neemt je mee in de stappen die er gezet moeten worden bij een melding van grensoverschrijdend gedrag. Je krijgt tips en tools die je kunt gebruiken bij het zetten van deze stappen.
Als VCP (vertrouwenscontactpersoon) ga je in gesprek met slachtoffers of beschuldiger en onderzoek je waar de persoon in kwestie terecht kan met zijn hulpvraag en welke mogelijke stappen genomen kunnen worden. Daarnaast help je het bestuur grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen aan de hand van het beleid.
In tweedagdelen leer je hoe jij jouw rol als vertrouwenscontactpersoon kunt oppakken. Je krijgt uitleg over de rol, je taken en vooral ook: je grenzen. Daarnaast kun je oefenen met gespreksvoering en leer je hoe je jezelf introduceert in deze rol.
Lesdata en programma
Bijeenkomst 1: 6 maart – 09.30 – 12.00 uur – digitale informatie ochtend via zoom
Bijeenkomst 2: 27 maart – 13.30 tot 16.30 uur – fysieke praktijk dag
Lesdag 1:
Kan jij de eerste (digitale) bijeenkomt van 6 maart niet? Dan zijn er ook mogelijkheden op;
4 februari 2023 of 06 februari 2023 om de eerste bijeenkomst (digitaal) te volgen.
Wil jij in februari mee doen? Stuur dan een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl Wij zorgen dat jij op de gewenste datum mee kan doen.
Doelgroep
Vrijwilligers die vertrouwenscontactpersoon willen worden.
Reservelijst
Is de opleiding vol en wil jij graag op de reservelijst? Meld je hier aan voor de reservelijst.
Onze tip: vermeld bij de aanmelding voor de reservelijst jouw; naam, e-mailadres, telefoonnummer en voor welke bijeenkomst jij graag op de reservelijst zou willen, dan maken wij het gelijk in orde.
Hoe gaat het in zijn werk?
Circa een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie om mee te kunnen doen.
Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’. Kan jij onverwacht toch niet mee doen? Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl
Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl Wij helpen je dan graag verder!
Meer
Wat levert de training op?
Wat levert de bijeenkomst je op?
Na de workshop:
- Weet je wat het nut en de noodzaak is van de vertrouwenscontactpersoon binnen je organisatie
- Weet je wanneer gedrag wel of niet grensoverschrijdend is
- Weet je welke stappen je kunt nemen bij een melding van grensoverschrijdend gedrag
- Weet je wat de organisatie preventief kan doen
‘’ Na het voltooien deze opleiding ontvang jij een erkend certificaat dat jij kunt gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling en verdere loopbaan. Ga jij aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling? ’’
Docent
Carin van de Hor
Aanmelden
Ben jij erbij?
-
Ja - Ik ben erbij!
20 Plaatsen beschikbaar

Tijd
(Dinsdag) 19:00 - 22:00
Locatie
Avans hogeschool, Hogeschoollaan 1
Details
Wat is jouw kennis op het gebied van autisme? Ruim 190.000 mensen in Nederland hebben autisme. Dit is een beperking waarbij informatie op een andere manier in de hersenen
Details
Wat is jouw kennis op het gebied van autisme?
Ruim 190.000 mensen in Nederland hebben autisme. Dit is een beperking waarbij informatie op een andere manier in de hersenen wordt verwerkt dan bij de gemiddelde Nederlander. Heb jij wel eens te maken met iemand die autisme heeft? En wil jij daar nog meer over te weten komen? Dan is deze cursus iets voor jou!
Wist je dat autisme erfelijk en aangeboren is, maar er kan ook sprake zijn van niet- genetische oorzaken, zoals een oudere leeftijd van de vader of medicatiegebruik tijdens de zwangerschap?
”Ondanks de vele mensen die last hebben van deze beperking, blijft het een moeilijk onderwerp. Wil jij meer te weten komen over autisme en een beter beeld krijgen bij wat het precies is? Sluit dan aan tijdens de workshop en wij helpen jou verder!”
Deze training bestaat uit drie verschillende modules waarbij je aan de slag gaat met de verschillende facetten omtrent autisme onder andere: het ervaren, herkennen en het vertalen van de theorie naar de praktijk.
Doelgroep
Vrijwilligers die werken met autisme of in aanraking komen met verschillende typen mensen en geïnteresseerd zijn in het opdoen van informatie over autisme.
Hoe gaat het in zijn werk?
Circa een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie om mee te kunnen doen.
Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’. Kan jij onverwacht toch niet mee doen? Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl
Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl Wij helpen je dan graag verder!
Meer
Wat levert de training op?
Na het volgen van deze training:
- Heb je aan de hand van opdrachten mogen ervaren wat autisme inhoudt en heb je een kijkje gekregen in de wereld van autisme.
- Aan de hand van je zintuigen kun je ervaren hoe het is om informatie op een andere manier te verwerken.
- Dankzij tips leer je hoe je het beste met mensen met autisme om kunt gaan.
- Aan de hand van theorieën en oefeningen maak je op een interactieve manier kennis met autisme.
”Na het volgen van deze workshop ontvang jij een bewijs van deelname dat jij kan gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling en verdere loopbaan.”
Docent
MEE west-Brabant
Aanmelden
Ben jij erbij?
-
Ja - Ik ben erbij!
14 Plaatsen beschikbaar

Tijd
(Donderdag) 19:00 - 22:00
Locatie
Princentuin 2a te Breda.
Details
Wil jij op een positieve manier in gesprek? Wil jij inzicht krijgen in de diepere laag achter jouw taalgebruik? Dan is deze communicatie training zeker iets voor jou! Vaak zeggen we
Details
Wil jij op een positieve manier in gesprek? Wil jij inzicht krijgen in de diepere laag achter jouw taalgebruik? Dan is deze communicatie training zeker iets voor jou!
Vaak zeggen we iets op een andere manier, dan dat we eigenlijk bedoelen. Wil jij jezelf beter leren kennen en leren uitdrukken? Dat kan door middel van het ‘verbindende communicatiemodel’. Dit model focust op het communiceren vanuit je gevoelens en behoeftes. Dit doe je zonder die van een ander te begrijpen.
Het doel van geweldloze communicatie? In verbinding komen met jezelf én een ander!
” Verbindende communicatie vraagt lef en eerlijkheid om jouw diepere lagen te onderzoeken. Het vraagt nederigheid en het vraagt je je hoofd te buigen voor je ego en de behoeften die onder of achter je woorden liggen te her- en te erkennen. Om ze vervolgens op een respectvolle manier te verwoorden in een oprecht verzoek aan jezelf of aan de ander. Respectvol betekent hier zonder oordeel en transparant. Een oprecht verzoek is een verzoek dat niet stilletjes een eis of een retorische vraag is. Het is een verzoek waarop die ander, die net zo veel lagen achter zijn of haar woorden heeft, een nee kan geven. ”
De cursus bestaat uit 4 lesdata:
- Donderdagavond 30 maart 2023
- Donderdagavond 06 april 2023
- Donderdagavond 13 april 2023
- Donderdagavond 20 april 2023
Doelgroep
Iedereen die vrijwilligerswerk doet in Breda en aan de slag wil met verbindende communicatie.
Hoe gaat het in zijn werk?
Een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie om mee te kunnen doen.
Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’. Kan jij onverwacht toch niet mee doen? Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl
Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl. Wij helpen je dan graag verder!
Meer
Wat levert de training op?
In deze training komen de volgende zaken aanbod:
- Je gaat aan de slag met jouw behoeftes die onder je taalgebruik liggen;
- Je leert anders kijken naar hoe jij jezelf kan uitdrukken;
- Leert hoe je in verbinding komt met je gesprekspartner, dit doe je aan de hand van het ‘geweldloze communicatiemodel’: waarnemen, gevoelens, behoeften en verzoeken;
- Je leert je eigen gedrag te spiegelen, aan de hand van de IK-cirkel.
”Na het volgen van deze training krijg jij vanuit de opleider een certificaat dat jij kunt gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling en verdere loopbaan. Ga jij aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling? ’’
Docent
Erna Smeekens & Hans Udo
Aanmelden
Ben jij erbij?
-
Ja - Ik ben erbij!
April

Tijd
(Maandag) 18:30 - 21:30
Locatie
Zomergemstraat 4, Breda
Details
Ben jij goed in de Nederlandse taal? Heb je minimaal een MBO-opleiding niveau 4? En help je graag anderen? Zet jouw kennis dan in! In deze basistraining leer je hoe
Details
Ben jij goed in de Nederlandse taal? Heb je minimaal een MBO-opleiding niveau 4? En help je graag anderen? Zet jouw kennis dan in! In deze basistraining leer je hoe je anderen helpt bij het ontwikkelen van zijn/haar taalvaardigheid. Zo kun je bijvoorbeeld taallessen gaan geven aan anderstaligen of laaggeletterden.
Doelgroep
De training is bedoeld voor (potentiële) vrijwilligers die aan de slag willen gaan met taalbegeleiding binnen Breda. Weet jij niet zeker of jouw organisatie is aangesloten bij het Digi-Taalhuis? Neem dan even contact met hen op zodat je zeker weet of de training voor jou van toepassing is.
Lesdata
Maandagavond 03 april 2023
Maandagavond 17 april 2023
Maandagavond 08 mei 2023
Maandagavond 15 mei 2023
Deze cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten telkens gericht op een andere vaardigheid. Deelname aan alle lesdagen is van belang, voor het krijgen van een certificaat.
Hoe gaat het in zijn werk?
Circa een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie, inclusief de link om mee te kunnen doen.
Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’. Kan jij onverwacht toch niet mee doen? Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl
Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl Wij helpen je dan graag verder!
Meer
Wat levert de training op?
Tijdens deze cursus ga je aan de slag met de volgende 4 onderwerpen:
1. Achtergronden en doelgroep; leerstijlen en niveaus:
Allereerst maak je kennis met verschillende leerstijlen, zodat je de begeleiding straks goed laat aansluiten op de wensen van de deelnemer. Ook wordt je wegwijs gemaakt in de verschillende taalniveaus.
2. Begeleiden bij lezen:
De verschillende leesstrategieën worden onderscheiden en toegepast. We beginnen met oefenen rondom de begeleiding bij lezen in verschillende situaties (beginnende lezers, NT2-ers, etc). Daarnaast maak je kennis met de lees-en schrijfmethode: Succes!
3. Begeleiden bij NT2:
Wat betekent het om een tweede taal te leren? Je oefent nu met het motiveren en versterken van de deelnemer: taal is een middel, de vrijwilliger is een coach.
4. Spreekvaardigheid NT2:
Tot slot leer je hoe je leervragen naar boven haalt en deze uitwerkt naar oefeningen. Je maakt kennis met allerlei manieren om spreekvaardigheid te oefenen.
‘’ Na het volgen van de gehele basiscursus krijg jij een certificaat vanuit BredaTaal die jij kunt gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling en verdere loopbaan. Ga jij aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling? ’’
Docent
Tineke Moerman, docent bij: Curio Breda & Nieuwe vest/ Digi-Taalhuis Breda
Aanmelden
Ben jij erbij?
-
Ja - Ik ben erbij!
9 Plaatsen beschikbaar
Mei

Tijd
(Donderdag) 13:30 - 16:30
Locatie
Reeds onbekend, dit wordt zo snel mogelijk per mail bekend gemaakt!
Details
Wil jij jouw gesprek in kaart brengen aan de hand van een visueel beeld? Dan is deze workshop iets voor jou. “Een beeld zegt meer dan 1000 woorden”. Eigenlijk weten we
Details
Wil jij jouw gesprek in kaart brengen aan de hand van een visueel beeld? Dan is deze workshop iets voor jou.
“Een beeld zegt meer dan 1000 woorden”. Eigenlijk weten we dat allemaal. Waarom passen we dan nog steeds zo weinig visualisatie toe tijdens onze gesprekken?
Iedereen heeft baat bij meer visualisatie tijdens (belangrijke) gesprekken. Het maakt dingen snel helder, het is makkelijker te onthouden en heeft nog veel meer voordelen. Zeker voor mensen met een beperking (autisme, licht verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel, lichamelijke of auditieve beperking, chronische ziekte of psychische problematiek) is visualiseren van essentieel belang omdat zij vaak meer moeite hebben om dingen te begrijpen en te onthouden.
Tijdens deze workshop leer je hoe je tekenen kunt inzetten ter ondersteuning tijdens de gesprekken die jij voert met jouw cliënten of klanten. Je hoeft niet goed te kunnen tekenen om deel te nemen aan de training. Iedereen kan eenvoudige tekeningen maken, het gaat er tenslotte om dat je elkaar begrijpt.
Wist je dat 90% van de informatie die naar je hersenen wordt gestuurd visueel is? En het brein 60.000 keer sneller visuele informatie verwerkt dan tekst?
”Aan de hand van beelden brengen we in kaart, wat we precies bedoelen. Wil jij leren hoe je op een laagdrempelige manier een belangrijk gesprek of thema visueel maakt? Sluit dan aan tijdens deze bijeenkomst”
Hoe kan ik meedoen?
Meld je aan door onderaan de training te klikken op ‘Ja ik ben er bij’. Circa een week voor aanvang ontvang jij een herinneringsmail met alle informatie!
Afmelden
Ben jij niet langer in de gelegenheid om mee te doen aan de training? Meld je dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst af door een mailtje te sturen naar workshops@mooiwerkbreda.nl
Vragen
Kom je er niet uit? Of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl Wij helpen je graag verder!
Meer
Wat levert de training op?
Na het volgende van deze workshop:
- Weet jij hoe je op een eenvoudige manier een gesprek kunt samenvatten in een visueel beeld.
- Weet jij wat je nodig hebt en waar je op moet letten om een Visual te maken van een gesprek.
- Leer je wat de kracht is van het maken van een visueel beeld en zorg je ervoor dat het bij de ander met weinig woorden duidelijk wordt.
”Na het volgen van deze workshop ontvang jij een bewijs van deelname dat jij kan gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling en verdere loopbaan. Ga jij aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling? ’’
Docent
MEE west-Brabant
Aanmelden
Ben jij erbij?
-
Ja - Ik ben erbij!
14 Plaatsen beschikbaar

Tijd
(Woensdag) 19:30 - 21:30
Locatie
Reeds onbekend, dit wordt zo snel mogelijk per mail bekend gemaakt!
Details
Alles voor jouw rol als vertrouwenscontactpersoon! Ben jij al een tijdje vertrouwenscontactpersoon? Of ben je hier onlangs mee gestart? Dan vind jij contact met andere vertrouwenscontactpersonen misschien wel fijn. Op woensdag
Details
Alles voor jouw rol als vertrouwenscontactpersoon!
Ben jij al een tijdje vertrouwenscontactpersoon? Of ben je hier onlangs mee gestart? Dan vind jij contact met andere vertrouwenscontactpersonen misschien wel fijn. Op woensdag 24 mei organiseren we een intervisie avond. Dit is een avond om gezamenlijk te bespreken waar iedereen tegenaan loopt. We bespreken wat belangrijke of veelvoorkomende problemen zijn. En natuurlijk hoe we daarin van elkaar kunnen leren! Iedereen mag vraagstukken inbrengen, maar het is niet verplicht.
Sociale veiligheid is een complex onderwerp. Daarom is het goed als we met elkaar kunnen praten en uitwisselen wat er gebeurt. Hoe reageer je? Wat ging heel goed? Wat was juist erg moeilijk/ hoe je kan reageren, wat wellicht super goed ging maar wat misschien ook moeilijk voor je was. Vertrouwenscontact persoon is niet de makkelijkste rol maar door samen te sparren en ervaringen uit te wissel brengen we elkaar op nieuwe ideeën en ook mogelijke oplossingen of herkenbaarheid voor specifieke situaties.
Lijkt het jou interessant om deel te nemen? Dan nodigen wij jou van harte uit voor woensdag 24 mei.
Doelgroep
Vrijwilligers die vertrouwenscontactpersoon zijn.
Hoe gaat het in zijn werk?
Circa een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie om mee te kunnen doen.
Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’. Kan jij onverwacht toch niet mee doen? Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl
Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl Wij helpen je dan graag verder!
Meer
Docent
Suzan wijnbergen
Aanmelden
Ben jij erbij?
-
Ja - Ik ben erbij!
10 Plaatsen beschikbaar