Accommodatie en (openbare) ruimte

Een ‘eigen’ of gedeelde plek om andere mensen te ontmoeten en leuke dingen te doen: voor vrijwilligersorganisaties en sportclubs is de accommodatie vaak een tweede huis. Daarnaast betekent het ook vaak een grote kostenpost op de begroting. De adviseurs van MOOIWERK coachen je om je accommodatie zo goed mogelijk te gebruiken. Om er alles uit te halen. Om anders te durven kijken en denken. Een accommodatie die past bij de visie van je club of organisatie. Samen kijken we naar de mogelijkheden en onderzoeken we nieuwe kansen.

Voor vragen over de huur en het onderhoud van je accommodatie, kun je in de meeste gevallen terecht bij de gemeente. Meer informatie.

Duurzaam en gezond

De adviseurs van MOOIWERK adviseren en coachen je om je sportvereniging of vrijwilligersorganisatie gezonder en vitaler te maken. We bekijken hoe je dit op kan nemen in je beleid en hoe je dit in praktijk kan brengen. Wil je graag meer mensen laten sporten en bewegen? Wij denken met je mee hoe je dit kunt realiseren.

Succesvolle praktijkvoorbeelden
Hier twee mooie voorbeelden uit de praktijk waarbij de MOOIWERK-adviseurs samen met een sportvereniging en vrijwilligersorganisatie hebben gezorgd voor een gezondere omgeving.

Gezonde accommodatie
De laatste jaren is er bij sportverenigingen en vrijwilligersorganisaties steeds meer aandacht voor een gezonde accommodatie. Bijvoorbeeld door het verkopen van gezonde(re) snacks naast de vette hap in de kantine. Of het rookvrij maken van je accommodatie op dagen dat er jeugd is. Kleine veranderingen hebben vaak al een groot effect. Sommige aanpassingen vragen wat meer tijd en investering.

Basketballvereniging de Barons: “Wij vinden het heel belangrijk om naast het reguliere aanbod aan eten en drinken ook een gezond aanbod aan te kunnen bieden aan sporters en supporters die in Homecourt komen. Dat betekent dat er op wedstrijddagen o.a. verse soep, verse tosti‚Äôs en gratis water aanwezig is. Ook staat er op de bar tijdens wedstrijddagen gratis fruit.”

Sport en bewegen voor iedereen
Sportverenigingen bundelen hun krachten om samen een gevarieerd beweegprogramma aan te bieden voor jong en oud. Een leven lang bewegen is van groot belang voor je gezondheid.

Uit de praktijk: “Sinds 1 maart hebben we ons ingeschreven bij SV Fier en hebben we een echte sportclub op de zaterdagochtend om 09.00 uur. Voor ons niet iedere week dezelfde sport, maar iedere week iets anders. Dit vinden wij erg leuk! Maar buiten dat hebben we ook een hele leuke en gezellige groep mensen die ook na het sporten nog lekker een kop koffie met elkaar drinkt.”

Wil je meer weten? Neem dan contact op met onze adviseurs.

Scroll naar top
X
X
X